Lek, član skupine Sandoz že peto leto sponzor Društva Tačke pomagačke

datum: 22.06.2021

kategorija: Aktualno

V prostovoljskem in humanitarnem Društvu Tačke pomagačke smo pri opravljanju svojega poslanstva v celoti finančno odvisni od članarin članov, 1 odstotka dohodnine, predvsem pa od pomoči donatorjev in sponzorjev.

 

Ker iz leta v leto v ustanovah (bolnice, domovi za ostarele, varstveni centri, šole, vrtci, knjižnice …) narašča povpraševanje po terapevtskih parih (vodnik in pes), se v društvu prizadevamo povečevati število novih kandidatov. V to nas silijo tudi izgube terapevtskih parov, ki so posledica bolezni ali starosti psov ali spremenjenih življenjskih okoliščin vodnikov.  S pridobivanjem novih prostovoljcev pa se povečujejo finančni izdatki, ki so nujni za njihovo strokovno in praktično izobraževanje oz. usposabljanje, za opremo, veterinarske preglede psov,  delovnih pripomočkov itd.

V Društvu Tačke pomagačke števila terapevtskih parov ne bi zmogli povečevati (na dan 22.6.2021 je 63 terapevtskih in 23 pripravniških parov) brez sponzorskih sredstev farmacevtske družbe Lek, član skupine Sandoz. Lek je že peto leto sponzor našega družbeno koristnega dela, ki ga namenjamo zlasti ranljivim skupinam po vsej Sloveniji.

Tačke pomagačke smo zelo hvaležne podjetju Lek za velikodušno pomoč, s katero omogočajo lepši dan uporabnikom naših storitev.