Razpis testiranja o primernosti psa za terapevtsko delo

datum: 03.11.2017

kategorija: Aktualno

Imate socializiranega in šolanega psa? Ste morda kdaj razmišljali, da bi skupaj z njim namenili del svojega prostega časa delu z otroci, mladostniki in starostniki? Bi želeli postati skupaj s svojim kosmatincem terapevtski par in član/ica našega društva? Če so odgovori pritrdilni, potem se pridružite Tačkam pomagačkam.
Na podlagi sklepa strokovnega odbora Društva Tačke pomagačke razpisujemo testiranje o primernosti psa za terapevtsko delo.

Imate socializiranega in šolanega psa? Ste morda kdaj razmišljali, da bi skupaj z njim namenili del svojega prostega časa delu z otroci, mladostniki in starostniki? Bi želeli postati skupaj s svojim kosmatincem terapevtski par in član/ica našega društva? Če so odgovori pritrdilni, se pridružite Tačkam pomagačkam.

Na podlagi sklepa strokovnega odbora Društva Tačke pomagačke razpisujemo testiranje o primernosti psa za terapevtsko delo.

Testiranje bo v v drugi polovici  januarja 2018  v društvenih prostorih na Šmartinski c. 152 v Ljubljani. O točnem datumu testiranja bomo prijavljene kandidate pravočasno pisno obvestili.

O primernosti psov za terapevtsko delo in druge informacije si preberite tekst na spletni strani: www.tackepomagacke.si - okno: Pridruži se nam.

Tri članska komisija za izbor kandidatov za pripravnika - vodnika terapevtskega psa bo opravila tudi oseben razgovor na dan testiranja psov.  

K pisni prijavi na testiranje morate kandidati obvezno priložiti:

  • motivacijsko pismo, ki mora vsebovati: kratek življenjepis, koliko časa boste namenili prostovoljstvu, zakaj želite postati prostovoljec, kje bi  lahko  delali  kot bodoči terapevtski par…

Poleg tega za psa obvezno priložite:

  • kopijo rodovnika, za mešančke pa kopijo potnega lista, 
  • dokazilo o opravljenem izpitu  A ali B-BH,
  • izpis iz CRP (Centralni register psov ), iz katerega je razvidno, da pes nima statusa nevarnega psa.

Cena testiranja: 35 evrov. Vplačilo mora biti opravljeno najpozneje do 15. januarja 2018 na TRR: SI56 0202 7025 6690 427, BIC (SWIFT): LJBASI2X, namen: testiranje. Naslov: Društvo Tačke pomagačke, Šmartinska c. 152, Ljubljana.

Starost psa: najmanj 12 mesecev, starost vodnika/ce najmanj 21 let.

Na testiranje (s priloženimi navodili) bodo vabljeni samo kandidati, ki bodo pravočasno vplačali znesek testiranja in pravočasno oddali popolno prijavo.

Še posebej so zaželene  prijave aktivnih upokojencev.

Prijave kandidatov zbiramo do vključno 12. januarja 2018 na naslovu: